donderdag 22 februari 2018
Koihunting Feb 2015

Koihunting Feb 2015 (11)

Dag 10 Japan Koihunting Feb 2015

De laatste dag van deze Koihunt is voorbij en we zijn nu onderweg naar Narita waar we vanavond verblijven.
Morgenmiddag rond 12.00 uur vertrekken we weer naar Nederland. Vanmorgen zijn we nog even bij Nagashima langs geweest maar daar konden we helaas niet slagen en zijn we doorgereden naar Tanaka.

Het eerste koihuis waar we binnenkwamen was niet verkeerd maar daar zaten net de koi niet die ik wilde selecteren. Hij nam ons mee naar een ander koihuis verder op de berg en daar viel ons oog direct op 2 bakken Tosai. De bakken werden afgevangen en het selecteren begon. We hebben hier de apartere variëteiten geselecteerd als doitsu Ochiba, Matsukawabake en kujaku! Kobyashi was de volgende kweker en staat bekend om Showa en Shiro-Utsuri. Dit vind ik persoonlijk een van de aardigste kwekers in dit gebied. Hij nette voor ons een bak af met nog ongeselecteerde Tosai. Hier hebben we een aantal echte topvisjes uit kunnen halen. Hij heeft na mijn selectie er zelf de 10 allerbeste uitgeselecteerd die in zijn ogen echte Tategoi zijn.

We hebben deze Koihunt heel veel kunnen handpicken om de kwaliteit naar een niveau te zetten en dat is precies de reden om naar Japan te gaan.

Ik vind het een zeer geslaagde reis en we zijn deze reis nog weer massaler gevolgd als vorig jaar.

Waarschijnlijk gaan ik eind april of begin mei weer naar Japan voor de Tattegoi sellectie.

Matte Go Getsu!

Dag 9 Japan Koihunting Feb 2015

Vandaag stond er een kweker op het programma die wat verder weg zit als de meeste kwekers.

De kweker heet Takahashi en staat vooral bekend op gosanke en doitsu gosanke. Ook vindt je er wel eens beni kumonryu.
We hadden begin deze week al een afspraak gemaakt om bij hem te gaan handpicken. Omdat we deze trip veel Tosai wilden handpicken was dat bij deze kweker ook de optie. Hij ging hiermee akkoord en ving het hele bassin voor ons af. Ook hier selecteerden we weer 82 hoogwaardige Tosai.

Zeer tevreden gingen we weer naar de volgende kwekers die vandaag op de planning stonden.
Helaas konden we hier niet de gewenste kwaliteit vinden.

Morgen alweer de laatste dag van deze Koihunt en we hopen morgen te gaan handpicken bij Kobyashi en Nagashima!

Matte Ashita

Dag 8 Japan Koihunting Feb 2015

Na een goede nachtrust te hebben gehad waren we helemaal klaar om er een mooie koidag van te maken.

Onze eerste kweker was Kansuke. Deze kweker is niet groot maar heeft een mooie bloedlijn gecreëerd van Sakai en Dainichi ouderdieren.
Zijn ouderdieren zijn ruim 90 cm en alle koi die hij kweekt zijn allemaal Gosanke en voornamelijk Kohaku. Wij konden hier 62 Jumbo Tosai selecteren en ook nog 12 hele mooie Nisai Sanke en Kohaku van 35-40 cm.

Remco is hier verliefd geworden op een mooie 3 jarige Kohaku met een geweldige bouw en huidkwaliteit. Misschien komt deze wel met Remco mee naar huis! Inmiddels was het lunchtijd geworden en na wat gegeten te hebben vertrokken we naar Maruhiro die wat koi voor ons had uitgeselecteerd om te handpicken.
Ook hier kochten we 18 hele leuke Nisai en met deze kweker sluiten we de dag weer af. 

Misschien nog leuk om te weten is dat afgelopen week met die enorme sneeuwval er een record aan sneeuwhoogte gehaald is van ruim 3 meter in 24 uur.
Precies op dat moment reden wij in dat gebied genaamd yamakoshi!

Tot morgen..

Dag 7 Japan Koihunting Feb 2015

Inmiddels zitten we halverwege onze Koihunt en de tijd vliegt voorbij! We beginnen onze dag bij Hirasawa! Deze kweker is een van de grootste van dit gebied en je kunt er terecht voor diverse variëteiten. Voor ons zat er dit keer niks bij en we reden snel door naar Maruhiro.

Ook hier vonden we geen geschikte koi voor onze shop en het zag er naar uit dat het een lastige dag zou worden.
We reden nog naar Conias, Shinoda, Sakai maar konden ook hier niet slagen. Hier en daar nog wel mooie Tosai gezien die we laten overkomen.

Morgen wacht een drukke dag met heel veel handpick adressen dus vanavond vroeg naar bed.

Matte Ashita!

Dag 6 Japan Koihunting Feb 2015

Na de heftige Koihunt van gisteren met al die sneeuwval hoopten we nu op een rustigere dag.

Toen ik vanmorgen het raam uit keek zag ik gelukkig een iets minder winters tafereel en snel maakten we ons klaar voor de trip naar de eerste kweker.
Dainichi heeft geen verdere uitleg nodig en hier wilde Remco ook graag een keertje kijken dus dit was ons eerste adres.

Afgelopen najaar hebben wij hier Tosai gekocht en ook nu gingen we deze bekijken. Helaas konden ze nog niet worden afgevangen en vervolgden we onze weg naar Marudoh. Bij deze kweker konden we wel selecteren en kochten we dan ook een aantal hele leuke Jumbo Tosai 25-28 cm van rond de 8 maanden oud. Ook vonden we hier een 20 hele leuke kleine Nisai van 18 maanden oud.

Inmiddels was het alweer hard gaan sneeuwen en reden we door naar een voor mij onbekende kweker Oya.
Hier zwommen geweldige Midorigoi. Zelf ben ik er meestal geen fan van maar deze zijn echt heel mooi. 8 stuks komen er naar Tiel en daarmee sluiten we onze dag weer af.
Helaas ligt onze Facebook pagina er uit dus kunnen we alleen via de website worden gevolgd. We gaan er hard aan werken om snel weer bereikbaar te zijn op Facebook.

Matte Ashita!

 

Dag 5 Japan Koihunting Feb 2015

Deze ochtend stond kweker Oofuchi op het programma! Onder begeleiding van het meest heftige winterweer dat ik hier ooit heb meegemaakt vertrokken we naar de bergen waar Oofuchi zich bevondt. De wegen werden slechter en de sneeuwhoogte bereikten inmiddels de 5 meter toen we Koifarm van deze kweker bereikten. Het pad naar het koihuis was compleet verdwenen door de sneeuw en de zoon van Oofuchi was al bezig om de weg voor ons vrij te maken.

Al gravend baande we ons een weg om hopelijk een aantal mooie koi te kunnen selecteren. Gelukkig was het zeer de moeite waard en konden we hier 32 zeer bijzonder en mooie variëteiten NIsai selecteren. Inmiddels was er in de tijd dat we binnen waren alweer 30 cm sneeuw bijgevallen.

Volgende stop was Wada een kweker bekend om zijn Asagi in verschillende varianten als Yuki, ginrin en de traditionele Asagi. Uit zijn Tateshita bak mochten we 50 Tosai 18-25 cm selecteren in alle verschillende varianten. Inmiddels waren er veel wegen gesloten vanwege de vele ongevallen en grote hoeveelheden sneeuw die steeds intenser werden.

Via verschillende omwegen konden we nog een aantal kwekers bezoeken om de koi te bezichtigen.

Het is ongekend wat een sneeuwval er vandaag is gevallen en ook de komende dagen wordt er weer veel verwacht.
Desondanks blijven we het slechte weer trotseren en hopelijk zijn de volgende dagen net zo succesvol als vandaag.

Matte Ashita!

Dag 4 Japan Koihunting Feb 2015

Om 05.00 uur vanmorgen ging de wekker af en we maakten ons klaar voor de treinreis naar Nagoshi!

Het was een trip die langer duurde als dat we verwacht hadden zo'n 2,5 uur maar vanwege het mooie landschap langs de kust ging de reis toch vrij snel.
We kwamen aan in de stromende regen waar Nagoshi ons al opwachtte. Uiteindelijk aangekomen en na een bakje koffie gingen we naar zijn koi kijken.

Mijn interesse ligt voornamelijk bij de hogere kwaliteit Tosai en daar liepen we dan ook direct heen. De normale Jumbo Tosai vond  ik wat tegenvallen en ik vroeg dan ook al snel wat de Tosai in de bak ernaast koste.
Nagoshi en inmiddels zijn zoon die er bij was komen staan zeiden dat het de bak was met hun hoge kwaliteit Tateshita. Dit zijn Kohaku en afstammelingen van een mannelijke Sakai fishfarm Kohaku en een vrouwelijke Matsue Kohaku.

Na heel veel onderhandelen mocht ik dan eindelijk een bowl klaar zetten om te selecteren uit deze 160 stuks. Ik selecteerde er 26 uit en dan komt altijd het moeilijke gedeelte de onderhandelingen over de prijs.
Over en weer werden prijzen genoemd en onbehandeld vergezeld door gekreun van de kweker omdat hij mijn prijs toch wel wat laag vond.

Nadat ik beloofd had dat we er een aantal in de opgroei gaan doen en hem de resultaten zullen laten zien ging hij dan toch akkoord. Ik ben heel blij met deze top kohaku's van 8 maanden oud en 20-25 cm.
Zeker hele interessante koi voor de toekomst.

Naderhand zijn we ook nog even voor Remco gaan kijken want die had een supermooie Yamabuki gezien. Deze vis zou op geen enkele koishow misstaan en we hebben hier een optie op genomen van een week.

Nu rest ons nog de lange weg terug naar Niigata waar het waarschijnlijk hard aan het sneeuwen is omdat we hier aan de kust veel regen hebben.
Morgen wacht ons een drukke dag met veel kwekers.

Matte Ashita! 

Dag 3 Japan Koihunting Feb 2015

Vandaag begon de dag in tegenstelling tot gisteren droog en zonnig.

We reden richting een voor mij nog onbekende kweker, dus zeker interessant om te gaan bekijken.
Ondanks dat ik deze kweker niet kende was ik zeer verrast door de kwaliteit en lukte het mij om 14 Nisai te selecteren bestaande uit voornamelijk Gin Matsuba! Ook selecteerde ik hier 50 speciale Tosai.
Verder weer een groot aantal kwekers bekeken en afspraken gemaakt voor de rest van de week.

Morgen gaan we een anderhalf uur durende treinrit maken naar Nagoshi om daar te gaan kijken voor speciale Tosai, Jumbo Tosai en Nisai.

Matte Ashita!

Dag 2 Japan Koihunting Feb 2015

Het is nu vrijdag 6 februari en onze Koihunt is begonnen.

Na aankomst in Nagaoka hebben we even snel de koffers naar het hotel gebracht om daarna direct door naar de eerste kwekers te gaan.
Altijd weer leuk en indrukwekkend om de bekende meters sneeuw te zien die alsmaar hoger worden naarmate je de bergen in rijdt.
De eerste dagen van de reis is het altijd belangrijk om goed te kijken waar de beste koi zitten en kan het zijn dat de aankopen uitblijven.
Dat was vandaag ook het geval op kweker Maruhide na want daar kochten we 100 stuks Tateshita Doitsu Go-Sanke Tosai van rond de 18 cm.
Echte topvisjes voor een mooie prijs en daarmee is de lat voor deze reis weer hoog gelegd.
Verder hebben we met een aantal kwekers goeie afspraken gemaakt om volgende Tosai te handpicken.

We hebben vandaag veel gezien en morgen wacht weer een drukke dag.

Tot morgen!

Dag 1 aankomst Japan Koihunting Feb 2015

Woensdagochtend rond 09.45 uur waren we aangekomen op Narita airport in Japan en de vlucht verliep lekker vlot.

Deze reis word ik vergezeld door onze klant Remco die ook al heel wat jaartjes heel actief is in de koihobby!
De eerste 2 dagen verblijven we in Tokyo om een aantal toeristische attracties te bezichtigen en vrijdagochtend begint onze Koihunt dan eindelijk.
We hebben aardig wat afspraken staan en ik hoop weer een aantal hele mooie koi mee naar huis te kunnen nemen.

Zoals altijd kunnen er direct weer koi die deze reis worden geselecteerd via onze website vrijblijvend worden gereserveerd en dit keer kan dat ook bij een aantal koi via Facebook!

Matte Ashita.

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens