donderdag 22 februari 2018

Dag 10 Japan Koihunting Feb 2015

De laatste dag van deze Koihunt is voorbij en we zijn nu onderweg naar Narita waar we vanavond verblijven.
Morgenmiddag rond 12.00 uur vertrekken we weer naar Nederland. Vanmorgen zijn we nog even bij Nagashima langs geweest maar daar konden we helaas niet slagen en zijn we doorgereden naar Tanaka.

Het eerste koihuis waar we binnenkwamen was niet verkeerd maar daar zaten net de koi niet die ik wilde selecteren. Hij nam ons mee naar een ander koihuis verder op de berg en daar viel ons oog direct op 2 bakken Tosai. De bakken werden afgevangen en het selecteren begon. We hebben hier de apartere variëteiten geselecteerd als doitsu Ochiba, Matsukawabake en kujaku! Kobyashi was de volgende kweker en staat bekend om Showa en Shiro-Utsuri. Dit vind ik persoonlijk een van de aardigste kwekers in dit gebied. Hij nette voor ons een bak af met nog ongeselecteerde Tosai. Hier hebben we een aantal echte topvisjes uit kunnen halen. Hij heeft na mijn selectie er zelf de 10 allerbeste uitgeselecteerd die in zijn ogen echte Tategoi zijn.

We hebben deze Koihunt heel veel kunnen handpicken om de kwaliteit naar een niveau te zetten en dat is precies de reden om naar Japan te gaan.

Ik vind het een zeer geslaagde reis en we zijn deze reis nog weer massaler gevolgd als vorig jaar.

Waarschijnlijk gaan ik eind april of begin mei weer naar Japan voor de Tattegoi sellectie.

Matte Go Getsu!

Lees 1977 keer
Meer in deze categorie: « Dag 9 Japan Koihunting Feb 2015

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens