donderdag 22 februari 2018

Dag 4 Japan Koihunting Feb 2015

Om 05.00 uur vanmorgen ging de wekker af en we maakten ons klaar voor de treinreis naar Nagoshi!

Het was een trip die langer duurde als dat we verwacht hadden zo'n 2,5 uur maar vanwege het mooie landschap langs de kust ging de reis toch vrij snel.
We kwamen aan in de stromende regen waar Nagoshi ons al opwachtte. Uiteindelijk aangekomen en na een bakje koffie gingen we naar zijn koi kijken.

Mijn interesse ligt voornamelijk bij de hogere kwaliteit Tosai en daar liepen we dan ook direct heen. De normale Jumbo Tosai vond  ik wat tegenvallen en ik vroeg dan ook al snel wat de Tosai in de bak ernaast koste.
Nagoshi en inmiddels zijn zoon die er bij was komen staan zeiden dat het de bak was met hun hoge kwaliteit Tateshita. Dit zijn Kohaku en afstammelingen van een mannelijke Sakai fishfarm Kohaku en een vrouwelijke Matsue Kohaku.

Na heel veel onderhandelen mocht ik dan eindelijk een bowl klaar zetten om te selecteren uit deze 160 stuks. Ik selecteerde er 26 uit en dan komt altijd het moeilijke gedeelte de onderhandelingen over de prijs.
Over en weer werden prijzen genoemd en onbehandeld vergezeld door gekreun van de kweker omdat hij mijn prijs toch wel wat laag vond.

Nadat ik beloofd had dat we er een aantal in de opgroei gaan doen en hem de resultaten zullen laten zien ging hij dan toch akkoord. Ik ben heel blij met deze top kohaku's van 8 maanden oud en 20-25 cm.
Zeker hele interessante koi voor de toekomst.

Naderhand zijn we ook nog even voor Remco gaan kijken want die had een supermooie Yamabuki gezien. Deze vis zou op geen enkele koishow misstaan en we hebben hier een optie op genomen van een week.

Nu rest ons nog de lange weg terug naar Niigata waar het waarschijnlijk hard aan het sneeuwen is omdat we hier aan de kust veel regen hebben.
Morgen wacht ons een drukke dag met veel kwekers.

Matte Ashita! 

Lees 2190 keer

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens