donderdag 22 februari 2018

Dag 5 Japan Koihunting Feb 2015

Deze ochtend stond kweker Oofuchi op het programma! Onder begeleiding van het meest heftige winterweer dat ik hier ooit heb meegemaakt vertrokken we naar de bergen waar Oofuchi zich bevondt. De wegen werden slechter en de sneeuwhoogte bereikten inmiddels de 5 meter toen we Koifarm van deze kweker bereikten. Het pad naar het koihuis was compleet verdwenen door de sneeuw en de zoon van Oofuchi was al bezig om de weg voor ons vrij te maken.

Al gravend baande we ons een weg om hopelijk een aantal mooie koi te kunnen selecteren. Gelukkig was het zeer de moeite waard en konden we hier 32 zeer bijzonder en mooie variëteiten NIsai selecteren. Inmiddels was er in de tijd dat we binnen waren alweer 30 cm sneeuw bijgevallen.

Volgende stop was Wada een kweker bekend om zijn Asagi in verschillende varianten als Yuki, ginrin en de traditionele Asagi. Uit zijn Tateshita bak mochten we 50 Tosai 18-25 cm selecteren in alle verschillende varianten. Inmiddels waren er veel wegen gesloten vanwege de vele ongevallen en grote hoeveelheden sneeuw die steeds intenser werden.

Via verschillende omwegen konden we nog een aantal kwekers bezoeken om de koi te bezichtigen.

Het is ongekend wat een sneeuwval er vandaag is gevallen en ook de komende dagen wordt er weer veel verwacht.
Desondanks blijven we het slechte weer trotseren en hopelijk zijn de volgende dagen net zo succesvol als vandaag.

Matte Ashita!

Lees 2266 keer

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens