donderdag 26 april 2018
Koihunting Mrt 2016

Koihunting Mrt 2016 (9)

Dag 8 Koihunting mrt. 2016

De laatste dag van deze Koihunt begonnen we bij een kweker waar we de naam niet van mogen noemen omdat hij eigenlijk nooit handpick in zijn tosai bakken toelaat maar bij ons maakte hij toch een uitzondering.
We handpicken hier 52 hele mooie metallic Tosai 15-18 cm zoals Kikokuryu, Doitsu Kogane Ochiba, Kikusui en Doitsu Kujaku. Na deze toppertjes zijn we doorgereden naar Kansuke omdat we hier in de buurt waren en even gedag wilde zeggen.

Eigenlijk had ik niks nodig maar het is altijd even goed om interesse in zijn koi te tonen en je gezicht te laten zien. Eenmaal aangekomen wees hij ons op een bak ongeselecteerde Tosai en vroeg of wij interesse hadden. De Tosai en de prijs waren zo goed dat ik deze niet kon laten zitten dus er komen 60 Jumbo Tosai kohaku/Showa naar Tiel voor hele scherpe prijzen.

Ikarashi was onze laatste kweker die we hebben bezocht deze Koihunt en een kweker die de laatste jaren in binnen en buitenland naam aan het maken is op de koishows. We lieten hem foto's zien van onze opgroeifaciliteit en dat we altijd wel op zoek zijn naar interessante Tosai hiervoor. Na alle foto's bekeken te hebben nam hij ons mee naar een bak met een paar honderd Jumbo Tosai en zei dat we hier mochten gaan handpicken. Ook hier handpicken we 28 Jumbo Tosai Go Sanke en we willen hier eigenlijk een Tosai  contest mee gaan doen in de opgroei.

De Koihunt zit er weer op en is zeer succesvol geweest met heel veel handpick koi en speciale Tosai, Jumbo Tosai en Nisai.

Ik wil iedereen bedanken voor het massaal volgen van onze Koihunt. Tot de volgende keer!

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 8

Previous Next Play Pause

Dag 7 Koihunting mrt. 2016

Vandaag was een zeer moeizame dag betreffende handpicken van koi. Nergens lagen we op een lijn met de kwekers en zelfs na de gebruikelijke harde onderhandelingen kwamen we er op veel plekken niet uit.

We hebben wel bij Isa, Ikarashi en Matsunosuke Sakai Jumbo Tosai gehandpickt die we tot en met morgen hebben gereserveerd om uiteindelijk een keuze te maken.
Morgen zullen we weer aan de bak moeten om te kijken of we ergens een deal kunnen sluiten.

We hebben vandaag wel hele mooie Tosai mixen aangekocht en een hele mooie Nisai Tategoi Kohaku van Maruboshi voor de koishows, dus dat maakt de dag wel weer een beetje goed. Morgen staan dus Isa, Sakai en Ikarashi op het programma voor Jumbo Tosai en bij Hirasawa staat een afspraak voor handpick.

Tot morgen.

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 7

Previous Next Play Pause

 

Dag 6 Koihunting mrt. 2016

De Koihunt vliegt voorbij en inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de zesde dag en resten ons nog 2 drukke dagen alvorens we naar Nederland terug vliegen.

De dag begonnen we vanmorgen bij Miyaishi die meestal een leuk aantal Midorigoi heeft zitten en daar was afgelopen jaar vraag naar. Altijd moeilijk om ze te vinden maar we hebben er een mooi aantal uit kunnen zoeken waaronder een hele bijzondere tancho Midorigoi. Volgende afspraak hadden we gemaakt met Chogoru die normaal altijd veel platina heeft en daar ook om bekend staat maar nu had hij voor ons speciaal een groot bassin afgevangen met diverse andere variëteiten. We kochten hier 80 stuks mooie grote Tosai van goede kwaliteit rond de 16-20 cm. Diverse variëteiten zoals Goshiki, kikokuryu, platina, Kujaku, Kikusui enz.

Oyaji kwamen we onderweg ook nog tegen en we besloten daar even te gaan kijken. Gelukkig was hij er en we bekeken zijn koihuis. De Tosai was op dit moment niet goed genoeg voor ons maar we vonden wel een hele mooie Ginrin Showa en Ginrin Kohaku. Deze komen ook mee naar Tiel. We sloten de dag af bij niemand minder dan Izumiya. Bij deze kweker hadden we begin deze week al een afspraak gemaakt om Tosai te handpicken.

Vandaag had hij een team klaar staan om de vijvers af te vangen zodat wij hier konden handpicken.
We kochten hier 21 mooie grote HQ Jumbo Tosai in de Variëteiten Kohaku, AI Goromo en Showa.

Een hele mooie afsluiting van deze dag en morgen een drukke dag weer met onder andere de Handpick bij Isa.

Matte Ashita!

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 6

Previous Next Play Pause

Dag 5 Koihunting mrt. 2016

Eindelijk konden we na een aantal dagen van regen weer vertrekken naar de kwekers met een aangenaam zonnetje.

We hebben de komende dagen veel afspraken staan voor handpick van koi waardoor we vandaag eigenlijk een vrij rustig schema hadden.
We begonnen vandaag bij Miyatora en we kregen het voor elkaar om daar te mogen handpicken in zijn betere Tosai bassin.
Ik selecteerde hier een 85 tal Tosai zoals doitsu gosanke, kohaku, showa, platina en Hi utsuri. 

We zijn ook nog even bij Isa langs geweest om de afspraak te bevestigen voor het handpicken van zijn Tosai. Daar zullen we de 23 ste Maart heengaan.
Verder hebben we bij Sakazume nog hele mooie Tosai weten te bemachtigen en zijn we bij verschillende kwekers langs geweest om even bij te praten en de koi te bekijken.

Komende dagen worden drukke dagen met een hoop handpick van diverse Tosai en Jumbo Tosai.

Matte Ashita!

 

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 5

Previous Next Play Pause

Dag 4 Koihunting mrt. 2016

Vanochtend zijn we onze Koihunt begonnen bij Oofuchi. Deze kweker heeft een zeer brede kweek aan variëteiten en ondanks dat het daar vaak een zooitje is zijn de koi daar altijd super gezond en mooi.
We zullen van zijn mix een aantal boxen naar Tiel laten komen.

Volgende stop was Wada en deze kweker staat voornamelijk bekend om Asagi maar heeft ook dikwijls andere aparte vissen zwemmen voor leuke prijzen. We bowlden hier 12 Nisai waarvan 3 hele speciale Chocolate Mukashi! De Mukashi ogon alleen dan chocolade goud van kleur. Heel apart! Murata ligt op 5 minuten afstand van Wada en sitcom het top segment Gosanke. Hij liet ons zijn hoogste kwaliteit Jumbo Tosai zien en dat waren Gosanke van 10 maanden oud en 40-45 cm. Geweldige koi en we konden het niet laten om er 2 mee te nemen. Ze zijn beide van dezelfde moeder maar een andere vader en we moesten middels foto's Muratasan op de hoogte houden van de ontwikkeling.

We sloten de dag af bij Suzuki en dat is een kleinere kweker die al de 70 jaar aantikt en dus lang meedraait in de koi business.
Hij kweekt voornamelijk Showa en werkt daarbij met Dainichi ouderdieren. We selecteerden hier 80 Tosai 18-22 cm en 25 Nisai Showa en Doitsu Gosanke. Hele leuke vissen voor interessante prijzen.

Weer een zeer geslaagde dag en morgen gaan we voor Gishiku kijken bij Kanno.

Matte Ashita! 

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 4

Previous Next Play Pause

Dag 3 Koihunting mrt. 2016

Dag 3 van onze Koihunt is alweer aangebroken en we begonnen de de dag bij Marudoh.

Hij had een leuke aanbieding gedaan met een aantal eenkleurige koi zoals Chagoi, Ginrin Chagoi en Yamabuki van 25-30 cm.
Eenmaal aangekomen en na het aanschouwen van deze vissen besloten we er 100 aan te kopen en deze komen zeer gunstig in de verkoop rond 89,95 euro.
Volgende stop was Hirasawa en yoshiyuki nam ons mee door de bergen om alle koihuizen te bekijken. Met ons vieren in de hele kleine Japanse auto gepropt over kleine steile bergwegen.
Het was zeker de moeite waard om alles te bekijken want we kochten hier Chagoi, Karashi, Mukashi HQ Tosai en een hele speciale en mooie Kanoko Asagi van 4 jaar oud.

Verder hebben we deze week nog een afspraak om speciale doitsu kogane Ochiba te selecteren. bij Oya die bekend staat om hele mooie Doitsu Midorigoi en Asagi kochten we 140 stuks van deze geweldige Tosai en ook bij Shinoda en Marusaka slaagden we erin om mooie Tosai te bemachtigen. Weer een geslaagde dag en morgen wacht ons weer een drukke dag.

Tot morgen. 

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 3

IMG_0024
IMG_0025
Previous Next Play Pause

Dag 2 Koihunting mrt. 2016

Vanmorgen vroeg onder begeleiding van een tv ploeg die een stuk over koi maken, begonnen bij een van mijn favoriete kwekers Toshyaki van de Matsunosuke Sakai koifarm.

Wij hebben al hele goeie resultaten geboekt met koi van deze kweker in onze opgroei faciliteit dus Jumbo Tosai staat wel hoog op mijn lijstje.
Eenmaal aangekomen en na even bijgepraat te hebben vertrokken we naar het bassin waar hij voor ons een aantal Jumbo Tosai had geselecteerd.
Ik was gelijk aangenaam verrast van deze Tosai en begon te selecteren. We hebben hier 12 Jumbo Tosai geselecteerd van 30-35 cm en pas 10 maanden oud! Ik heb dan ook direct geregeld om deze week nogmaals Jumbo Tosai te gaan afvangen zodat we er meer kunnen selecteren.

Wellicht leuk voor een Tosai contest in de opgroei. Na Sakai zijn we doorgereden naar Kase waar we hele mooie Shiro-utsuri's konden handpicken 18-22 cm en komen uit op 69,95 euro in de verkoop.
Verder hebben we bij yamazaki nog een 800 mooie Tosai in een brede mix gekocht die net was vrijgekomen en selecteerden we 20 Nisai bij Aoki.

Binnenkort op tv in Japan is ook wel bijzonder.
Al met al zeker een hele interessante en geslaagde dag geweest en op naar morgen.

Matte Ashita! 

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 2

IMG_9992
IMG_9990
IMG_9993
Previous Next Play Pause

Dag 1 Koihunting mrt. 2016

De reis was zeer voorspoedig verlopen en de 11 uurtjes vlogen voorbij.

Het enige nadeel was de treinverbinding richting Nagaoka want daar liepen we enige vertraging op omdat de treinen niet gunstig op elkaar aansloten.
We kwamen rond 14.30 uur aan en hadden niet heel veel tijd meer voor de kwekers maar hebben er toch een paar bezocht.

We hebben leuke Tosai gevonden en een aantal Nisai bij Aoki geselecteerd.
Morgen hebben we de hele dag dus benieuwd wat we allemaal te zien gaan krijgen.

Tot morgen!

IMG_9989
IMG_9983
IMG_9984
IMG_9982
Previous Next Play Pause

Koihunting Maart 2016

Koicenter Tiel reist 2 tot 3 keer per jaar naar Japan om voor u de mooiste Koi te selecteren.

Volg ons van 16 maart tot 25 maart 2016 Live vanuit Japan.

Wij bezoeken alle gerenommeerde kwekers vanuit het noorden van Japan

GRATIS overwinteren op het Koicenter. Wilt u meer informatie over de opgroei facilteit neemt u dan contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • All
 • Dag1
 • Dag2
 • Dag3
 • Dag4
 • Dag5
 • Dag6
 • Dag7
 • Dag8
 • Standaard
 • Titel
 • Datum
 • Willekeurig

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens