donderdag 22 maart 2018

Dag 2 Koihunting mrt. 2016

Vanmorgen vroeg onder begeleiding van een tv ploeg die een stuk over koi maken, begonnen bij een van mijn favoriete kwekers Toshyaki van de Matsunosuke Sakai koifarm.

Wij hebben al hele goeie resultaten geboekt met koi van deze kweker in onze opgroei faciliteit dus Jumbo Tosai staat wel hoog op mijn lijstje.
Eenmaal aangekomen en na even bijgepraat te hebben vertrokken we naar het bassin waar hij voor ons een aantal Jumbo Tosai had geselecteerd.
Ik was gelijk aangenaam verrast van deze Tosai en begon te selecteren. We hebben hier 12 Jumbo Tosai geselecteerd van 30-35 cm en pas 10 maanden oud! Ik heb dan ook direct geregeld om deze week nogmaals Jumbo Tosai te gaan afvangen zodat we er meer kunnen selecteren.

Wellicht leuk voor een Tosai contest in de opgroei. Na Sakai zijn we doorgereden naar Kase waar we hele mooie Shiro-utsuri's konden handpicken 18-22 cm en komen uit op 69,95 euro in de verkoop.
Verder hebben we bij yamazaki nog een 800 mooie Tosai in een brede mix gekocht die net was vrijgekomen en selecteerden we 20 Nisai bij Aoki.

Binnenkort op tv in Japan is ook wel bijzonder.
Al met al zeker een hele interessante en geslaagde dag geweest en op naar morgen.

Matte Ashita! 

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 2

IMG_9992
IMG_9990
IMG_9993
Previous Next Play Pause
Lees 2344 keer