donderdag 22 maart 2018

Dag 4 Koihunting mrt. 2016

Vanochtend zijn we onze Koihunt begonnen bij Oofuchi. Deze kweker heeft een zeer brede kweek aan variëteiten en ondanks dat het daar vaak een zooitje is zijn de koi daar altijd super gezond en mooi.
We zullen van zijn mix een aantal boxen naar Tiel laten komen.

Volgende stop was Wada en deze kweker staat voornamelijk bekend om Asagi maar heeft ook dikwijls andere aparte vissen zwemmen voor leuke prijzen. We bowlden hier 12 Nisai waarvan 3 hele speciale Chocolate Mukashi! De Mukashi ogon alleen dan chocolade goud van kleur. Heel apart! Murata ligt op 5 minuten afstand van Wada en sitcom het top segment Gosanke. Hij liet ons zijn hoogste kwaliteit Jumbo Tosai zien en dat waren Gosanke van 10 maanden oud en 40-45 cm. Geweldige koi en we konden het niet laten om er 2 mee te nemen. Ze zijn beide van dezelfde moeder maar een andere vader en we moesten middels foto's Muratasan op de hoogte houden van de ontwikkeling.

We sloten de dag af bij Suzuki en dat is een kleinere kweker die al de 70 jaar aantikt en dus lang meedraait in de koi business.
Hij kweekt voornamelijk Showa en werkt daarbij met Dainichi ouderdieren. We selecteerden hier 80 Tosai 18-22 cm en 25 Nisai Showa en Doitsu Gosanke. Hele leuke vissen voor interessante prijzen.

Weer een zeer geslaagde dag en morgen gaan we voor Gishiku kijken bij Kanno.

Matte Ashita! 

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 4

Previous Next Play Pause
Lees 1758 keer