donderdag 22 maart 2018

Dag 6 Koihunting mrt. 2016

De Koihunt vliegt voorbij en inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de zesde dag en resten ons nog 2 drukke dagen alvorens we naar Nederland terug vliegen.

De dag begonnen we vanmorgen bij Miyaishi die meestal een leuk aantal Midorigoi heeft zitten en daar was afgelopen jaar vraag naar. Altijd moeilijk om ze te vinden maar we hebben er een mooi aantal uit kunnen zoeken waaronder een hele bijzondere tancho Midorigoi. Volgende afspraak hadden we gemaakt met Chogoru die normaal altijd veel platina heeft en daar ook om bekend staat maar nu had hij voor ons speciaal een groot bassin afgevangen met diverse andere variëteiten. We kochten hier 80 stuks mooie grote Tosai van goede kwaliteit rond de 16-20 cm. Diverse variëteiten zoals Goshiki, kikokuryu, platina, Kujaku, Kikusui enz.

Oyaji kwamen we onderweg ook nog tegen en we besloten daar even te gaan kijken. Gelukkig was hij er en we bekeken zijn koihuis. De Tosai was op dit moment niet goed genoeg voor ons maar we vonden wel een hele mooie Ginrin Showa en Ginrin Kohaku. Deze komen ook mee naar Tiel. We sloten de dag af bij niemand minder dan Izumiya. Bij deze kweker hadden we begin deze week al een afspraak gemaakt om Tosai te handpicken.

Vandaag had hij een team klaar staan om de vijvers af te vangen zodat wij hier konden handpicken.
We kochten hier 21 mooie grote HQ Jumbo Tosai in de Variëteiten Kohaku, AI Goromo en Showa.

Een hele mooie afsluiting van deze dag en morgen een drukke dag weer met onder andere de Handpick bij Isa.

Matte Ashita!

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 6

Previous Next Play Pause
Lees 1581 keer