donderdag 22 maart 2018

Dag 8 Koihunting mrt. 2016

De laatste dag van deze Koihunt begonnen we bij een kweker waar we de naam niet van mogen noemen omdat hij eigenlijk nooit handpick in zijn tosai bakken toelaat maar bij ons maakte hij toch een uitzondering.
We handpicken hier 52 hele mooie metallic Tosai 15-18 cm zoals Kikokuryu, Doitsu Kogane Ochiba, Kikusui en Doitsu Kujaku. Na deze toppertjes zijn we doorgereden naar Kansuke omdat we hier in de buurt waren en even gedag wilde zeggen.

Eigenlijk had ik niks nodig maar het is altijd even goed om interesse in zijn koi te tonen en je gezicht te laten zien. Eenmaal aangekomen wees hij ons op een bak ongeselecteerde Tosai en vroeg of wij interesse hadden. De Tosai en de prijs waren zo goed dat ik deze niet kon laten zitten dus er komen 60 Jumbo Tosai kohaku/Showa naar Tiel voor hele scherpe prijzen.

Ikarashi was onze laatste kweker die we hebben bezocht deze Koihunt en een kweker die de laatste jaren in binnen en buitenland naam aan het maken is op de koishows. We lieten hem foto's zien van onze opgroeifaciliteit en dat we altijd wel op zoek zijn naar interessante Tosai hiervoor. Na alle foto's bekeken te hebben nam hij ons mee naar een bak met een paar honderd Jumbo Tosai en zei dat we hier mochten gaan handpicken. Ook hier handpicken we 28 Jumbo Tosai Go Sanke en we willen hier eigenlijk een Tosai  contest mee gaan doen in de opgroei.

De Koihunt zit er weer op en is zeer succesvol geweest met heel veel handpick koi en speciale Tosai, Jumbo Tosai en Nisai.

Ik wil iedereen bedanken voor het massaal volgen van onze Koihunt. Tot de volgende keer!

Bekijk hier onze koi aankopen van dag 8

Previous Next Play Pause
Lees 1888 keer
Meer in deze categorie: « Dag 7 Koihunting mrt. 2016