donderdag 26 april 2018
Koihunting Mei 2017

Koihunting Mei 2017 (12)

Koihunting mei 2017 dag 11

De laatste dag van de Koihunt is weer voorbij  maar het was ook weer een zeer succesvolle dag. We kochten bij Yagenji een 4 tal mooie Tateshita mix Nisai die uiteindelijk niet naar de mudpond zijn gegaan en daar zat een schitterende Asagi bij waar een van de gasten heel blij mee was. Verder zijn we nog heel goed geslaagd bij Isa waar ik een female Nisai showa kocht met veel potentie. Ook is een van onze gasten heel goed geslaagd bij Shintaro waar hij een schitterende Sanke heeft gekocht van de Matsunosuke bloedlijn.

De laatste kweker van vandaag en tevens deze Koihunt was Kataoka. Hier kocht ik 10 hele mooie Jumbo tancho Tosai 25-30 cm.

Een hele geslaagde reis voor zowel mij als al mijn gasten afgelopen 2 weken en ik heb een hele succesvolle en gezellige weken gehad.

Eind mei komen alle koi naar Tiel.

Previous Next Play Pause

Koihunting mei 2017 dag 10

Het is alweer vrijdag en het einde van de Koihunt begint in zicht te komen. Vandaag hadden we de afspraak om naar Aoki te gaan  en ondanks dat hij niet veel meer had zitten wilden we hier toch graag even kijken of er toch niet iets was. Naar een aantal bakken met koi te hebben bekeken en op het punt stonden weer naar de volgende kweker te gaan attendeerde Aoki ons op een selectie Tateshita metallic mix die hij apart had zitten en waarvan de order gecanceld was. Ik hoefde niet lang na te denken en nam deze bijzondere koi gelijk over.

Een van mijn gasten krijgt eerste keus op een selectie van 5 stuks en daarna kunnen ze de verkoop in. Hierna hadden we weer een selectie bij Shintaro waar ik al eerder was geweest vorige week omdat een van onze gasten hier 12 Sanke's wilde selecteren voor in zijn opkweek bak. Hele mooie Sanke's van de Matsunosuke bloedlijn waarbij het sumi meestal subtiel aanwezig is. Verder selecteerden we ook ruim 50 stuks mooie Tosai bij Kaneko en slaagde een van de gasten voor een hele mooie Hi-utsuri van Maruhiro.

Previous Next Play Pause

 

Koihunting mei 2017 dag 9

De ochtend begon met een afspraak bij Hoshikin. Wij hadden een aantal dagen geleden afgesproken om bij hem koi te selecteren na het zien van zijn schitterend Tateshita. De bak werd afgevangen en we werden heel vrolijk van wat we daar zagen. Een voor een selecteerde ik en mijn gasten de Tosai die al een lengte hebben van 30-35 cm. We selecteerden hier 16 geweldige Tosai waarvan 5 voor mijn gasten.

Vervolgens zijn we doorgereden naar Maruhiro waar we nog eens 6 Nisai selecteerden in de variëteiten tancho, Ochiba, Ki-utsuri en Shiro-utsuri. Sekiguchi was de volgende kweker die in de planning stond.
Het is even een stukje rijden maar dan heb je ook wat. Allemaal selecteerde we hier 1 tot 2 Tateshita Tosai Showa 30-37 cm. Zo was het een top dag en kijken we uit naar morgen waar Isa, Aoki, Kaneko en Shintaro op onze planning staan.

Matte Ashita!

Previous Next Play Pause

Koihunting mei 2017 dag 8

Vandaag hebben we heel veel kwekers bezocht met onze gasten om te zien waar de beste koi zitten.
Zo kunnen we richting het einde van de week het beste bepalen waar er koi aangekocht gaan worden. Morgenvroeg hebben we een afspraak bij Hoshikin die bekend staat om zijn kohaku's!
Daar gaan we proberen een aantal Jumbo Tosai te selecteren.

Verder staan Sekiguchi en Maruhiro ook op het programma!
Het wordt dus weer een interessante en mooie dag. Tot morgen.

Previous Next Play Pause

 

Koihunting mei 2017 dag 7

Inmiddels is de tweede groep gasten aangekomen in Ojiya. Ze kwamen pas laat aan dus we konden slechts enkele kwekers bezoeken.
We hebben de Tosai van Dainichi, Hoshikin en Marudoh bekeken. Bij Hoshikin komen we aanstaande donderdag terug om te selecteren en.

Bij isa hebben we voor aanstaande vrijdag een afspraak gemaakt omdat hij dan Nisai showa in de verkoop krijgt.
De eerste dagen rijden we met de nieuwe groep rond om veel kwekers te bekijken zodat ze weten wat hier allemaal rond zwemt.

Het zal weer een drukke en mooie week gaan worden. Tot morgen.

Previous Next Play Pause

 

Koihunting mei 2017 dag 6

Eerste week van de Koihunt zit er op! Onze eerste groep gasten is inmiddels vertrokken naar Nederland. Het was vandaag nog wel een geslaagde dag waarbij ik een hele mooie mix Ikarashi Tosai heb geselecteerd en Joop geslaagd is voor een hele mooie Tancho Showa.
Ook Maickel slaagde er in 2 mooie koi bij Hirasawa te selecteren bestaande uit een 77 cm Chagoi en een 74 cm Mukashi Ogon.

Ik vond het een zeer geslaagde en gezellige eerste week van deze Koihunt en ik ben benieuwd naar aankomende week.
Morgen komt onze tweede groep gasten aan en gaat de Koihunt verder.

Matte Ashita.

Previous Next Play Pause

 

Koihunting mei 2017 dag 5

In tegenstelling tot alle andere dagen regende het vandaag de gehele dag maar dat maakte de koihuizen wat koeler voor het selecteren.
Isa wat een van mijn favoriete kwekers is in dit gebied was de eerste vandaag. We hadden gisteren afgesproken om bij hem te gaan handpicken. De gehele vijver werd hiervoor afgesleept zodat we een mooie selectie konden maken.
We selecteerden uiteindelijk 13 koi waarvan er 7 voor onze gasten waren. HQ gosanke 10 maanden oud en 30 cm. Een groot aantal zal bij ons de opgroei in gaan.

Vervolgens zijn we nog bij Choguro, Maruhiro, Sakasume en Ikarashi geweest. Bij deze laatste kweker werd opnieuw de vijver afgesleept en kochten we ruim 70 hand geselecteerde Tosai 15-25 cm in een brede mix aan variëteiten.
Morgen is het de laatste dag voor onze nieuwe groep gasten en gaan we nog wat laatste aankopen afronden. Maandag heb ik wen rustdag en dinsdag komt de nieuwe groep gasten weer aan in Ojiya.

Drukke maar hele gezellige weken. Matte Ashita.

Previous Next Play Pause

Koihunting mei 2017 dag 4

De dagen vliegen voorbij en we zijn alweer bezig aan de vijfde dag van onze Koihunt.
Yamazaki was de eerste kweker deze dag en deze kweker is iemand die eigenlijk wel alle variëteiten kweekt en altijd een groot aanbod heeft.
Onze gast Rob selecteerde hier twee mooie vissen bestaande uit een Goshiki en een Doitsu Showa. Ik zelf selecteerde nog 2 Doitsu karashigoi female waar heel lastig aan te komen is en een aantal hele mooie Ochiba wat wel een beetje een specialiteit is van yamazaki.

Vervolgens hebben we nog bij Hosokai, Marusada, Marudoh, Sakai, Miyatora en Isa gekeken. Bij de laatste kweker Isa gaan we morgen selecteren.
We konden een mooie deal maken met zijn jumbo Tosai. Hele mooie vissen.

Tot morgen.

Previous Next Play Pause

Koihunting mei 2017 dag 3

Ook vandaag was weer een topdag! We zijn veel kwekers lang gegaan om koi te bowlen voor onze gasten om aan het einde van de week te kijken waar de koi worden aangekocht en welke het gaan worden.
Op deze manier weet je zeker dat je met de juiste koi naar huis gaat. Oofuchi is een kweker waar je even voor moet rijden maar die altijd wel de moeite waard is om heen te gaan.
Ook dit keer konden we hier weer goed slagen en kochten we 17 hele mooie Nisai in verschillende variëteiten.

We sloten onze dag af bij Shintaro. Hij had dit keer weer geweldige Jumbo Tosai zitten van maar liefst 30-35 cm en 10 maanden oud.
Geweldige ontwikkeling kansen bij deze koi. Aan het einde van de dag nog even naar het koimuseum geweest. Altijd leuk voor de gasten.

Morgen weer een druk programma. Tot morgen.

Previous Next Play Pause

Koihunting mei 2017 dag 2

Vandaag begonnen we onze tweede dag  van onze japanreis bij Hirasawa waar we een aantal koi voor zoekopdrachten gingen bowlen.
Na een aantal geschikte koi te hebben gevonden bleek helaas dat de prijs ver boven het budget uitkwam en moesten we de koi weer laten gaan. Verder zijn we nog bij aoki langs gegaan waar we de selectie van zijn tatagoi hebben bekeken.

In de middag gingen we wat heel anders doen en bezochten we een stierengevecht waarbij de stieren elkaar uit de ring moeten drukken om te winnen. Heel bijzonder om mee te maken.
Als laatste kweker zijn we bij pappa Hirasawa geweest om wat koi te bekijken en daar gaan we morgen terug om ze te bowlen en beter te bekijken.

Tot morgen.

Previous Next Play Pause

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens