donderdag 22 februari 2018
Koihunting Nov 2016

Koihunting Nov 2016 (10)

Reisverslag dag 9 Koihunting

Inmiddels is de laatste dag van de Koihunt ook weer voorbij. Vanmorgen zijn we begonnen bij Maruhiro die weer wat nieuwe koi had bijgezet in zijn Nisai bakken. Ik selecteerde hier een mooie mix van 15 Nisai bestaande uit Shiro-utsuri, Ki-Matsuba, Chagoi, Ginrin Benigoi en Orenji ogon. De enige andere aankoop deze dag was een hele bijzondere Sansai Karashigoi van 73 cm! Het is een van Yoshiyuki's beste Sansai dit jaar en de ouderdieren van deze koi zitten  op de 107 cm.

Morgen gaat mijn reis naar Nagaoka en moet ik nog een kweker langs om het een en ander af te wikkelen over het transport.
Ik ben heel tevreden over de aankopen en ondanks dat het lastig is geweest ligt de lat weer heel hoog.

We verwachten de koi 1 en 2 december binnen te hebben.
Graag tot ziens en bedankt voor het volgen.

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

 

MG_1239
Previous Next Play Pause

Reisverslag dag 8 Koihunting

Vanochtend ging het opstaan enigszins moeizaam en dat had voornamelijk te maken met het feit dat ik Isa, Kataoka en Nogami tegenkwam in de bar. Die jongens gaan aardig door zeg maar.  Verder was het qua koi een lastige dag betreffende nieuwe aankopen.

Allereerst gingen we bij Taro Kataoka langs dat had is gisterenavond met hem afgesproken en daar kon ik gelukkig wel slagen en heb ik 4 mooie Nisai kunnen kopen waaronder een bijzondere Goromo Showa. Daarna hebben we menig kweker gehad maar konden we alleen nog een beetje slagen bij Hirasawa en hier kochten we 10 gosanke, Asagi, Kujaku en een mooie 4 jarige Karashi goi.

Morgen breekt alweer de laatste dag aan en vertrek ik zaterdagochtend richting Nagaoka. Tot Morgen.

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

Previous Next Play Pause

Reisverslag dag 7 Koihunting

De dagen vliegen voorbij en we kunnen lekker doorrijden hier in het Niigata gebergte. Er zijn dagen bij dat we 12 kwekers doen en op deze manier zien we alles wat er zo'n beetje beschikbaar is. Ook vandaag was weer zo'n dag en de aankopen  begonnen bij Maruhide die bekend staat om zijn goede Doitsu Gosanke. We kwamen hem echter tegen bij Isa waar hij werkzaam is maar we helaas niet konden slagen en hij vroeg ons mee te gaan naar zijn koihuis waar hij beloofde een aantal HQ Doitsu kohaku te hebben zitten. We volgden hem door de bergen en eenmaal aangekomen bij zijn koihuis zagen we inderdaad een aantal hele mooie koi rondzwemmen. We bowlden er 7 maakte een  voorstel en redelijk snel kwamen we er uit en konden we foto's maken. Deze mooie koi komen ook naar Tiel.

Volgende stop was Marusada en hier zwommen werkelijk geweldige koi rond. Al snel viel mijn oog op twee topvissen een Tancho en een Shiro-utsuri. Na de individuele prijzen te hebben opgevraagd dacht ik dat het onmogelijk zou worden om deze koi naar Tiel te kunnen krijgen. Tussendoor hebben we even gepraat en naar zijn mooie Tosai gekeken die we graag komen voorjaar willen kopen. Vervolgens gingen we weer even naar de Tancho en Shiro kijken en ik vroeg hem een prijs voor de twee samen. Tot mijn verbazing had hij de prijs flink verlaagd en naar wat verdere onderhandelingen kreeg ik het voor elkaar om de prijs die ik in mijn hoofd had rond te krijgen. Hij zei letterlijk dat dit een vriendenprijs was omdat we hier voor de eerste keer koi kochten. Het zal zeker niet de laatste keer zijn.

Verder zijn we nog wat andere kwekers in het gebied langs gegaan maar kon ik verder niet slagen.

Morgen weer verder. Matte Ashita! 

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

Previous Next Play Pause

Reisverslag dag 6 Koihunting

Helaas was het weer vandaag wat omgeslagen en met laaghangende mist en wat regen vertrokken we richting Kakusa remashita waar we onze eerste handpick gingen doen deze dag. Maar weinig mensen kennen deze kweker en hij heeft fantastische metallic en doitsu koi rondzwemmen. Hier hebben we 3 bakken doorgeschept en kocht ik 40 show waardige Nisai. Helaas heb ik niet alle foto's kunnen maken, maar een aantal komen op onze website.

Na dit geslaagde begin van deze dag vertrokken we verder en kwamen we aan bij Kase. Deze kweker heeft een hele mooie Showa lijn opgezet met ouderdieren van Sekiguchi en Dainichi. De prijzen van deze kweker waren eigenlijk wat te hoog om het interessant te maken voor mij. We legden een bod neer bij hem voor 50 stuks en gingen er eigenlijk van uit dat hij nee zou zeggen maar uiteindelijk zei hij toch ja. Het is allemaal ook een beetje de gun kwestie en we doen dan ook al lang zaken met elkaar.

Inmiddels was het weer nog slechter geworden en het werd steeds iets donkerder. We besloten daarom iets vroeger als normaal de laatste kweker te gaan doen. Maruhiro belde dat hij 300 nieuwe Nisai had bijgezet en bij hem selecteerde we nog eens 20 hele mooie koi in de variëteiten Chagoi, Ginrin Chagoi, Shusui, Ginrin Benigoi en Kohaku in de maten 40 -45 cm 18 maanden oud. Dit was een zeer geslaagde dag met een paar 100 nieuwe Nisai.

Tot morgen.

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

Previous Next Play Pause

Reisverslag dag 5 Koihunting

Vanochtend vroeg vertrokken we vanuit mijn nieuwe verblijf in Ojiya op weg naar Dainichi. Bij Dainichi denk je altijd aan Gosanke en zeker niet aan Benigoi. Toch na een blik gewerpt te hebben op de Gosanke en niets bijzonders gezien te hebben in de gewone prijsklasse viel mijn oog op een tegenoverliggende bak met Benigoi. Die zou je hier niet snel verwachten en het was dan ook de eerste partij die ik hier ooit was tegengekomen. Er zat een geweldige body op deze vissen en er was geen spotje te bekennen. Na een prijs te hebben onderhandeld die overigens niet goedkoop was ben ik er toch een heel aantal gaan scheppen waaruit ik er uiteindelijk 2 heb uitgeselecteerd. Deze mooie Benigoi gaan zeker over de 80 cm en worden zeer indrukwekkende vissen.

Na Dainichi zijn we bij een groot aantal kwekers langs geweest om even te kijken wat ze allemaal hadden zitten en waarneer er weer nieuwe koi uit de mudponds gevangen worden zodat wij er een selectie uit kunnen doen. Na de middag zijn we bij Choguro langs gegaan om de populaire Platinum te selecteren. Hij had pas laat afgevangen dit jaar en er zat daarom ook nog heel veel. We selecteerden hier een veertig stuks koi in de varieteiten Platina, Gin Matsuba en Shiro-utsuri voor hele scherpe prijzen. De platina kunnen straks in Tiel al geselecteerd worden vanaf 195 euro!

Als laatse stop vandaag voordat de zon achter de bergen verdwijnt en het selecteren onmogelijk maakt gingen we langs bij Marudoh die net een mudpond Chagoi en Karashigoi had afgevangen. Het nadeel van het selecteren als de Kawarimono net uit de mudpond komen zijn de ankerworm plekjes, maar die verdwijnen weer na een paar weekjes. Hier selecteerden we nog eens 5 vrouwlijke Ginrin Chagoi, Chagoi en Karashigoi met de potentie om ook de 80 cm te passeren. Al met al een goeie dag en op naar morgen.

Matte Ashita!

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

Previous Next Play Pause

Reisverslag dag 4 Koihunting

Zoals eerder deze week gemeld zouden we vandaag een grote bak afnetten om een 50-100 stuks Nisai uit te zoeken. Vanmorgen vroeg rond 07.00 uur vertrokken we richting de kweker. Uiteindelijk aangekomen moesten we de koi afvangen omdat ik ze slecht kon beoordelen in deze grote betonnen bak.

Na uiteindelijk de ruim 1000 Nisai te hebben afgevangen begon de selectie. De kwaliteit viel mij tegen en ik zag dat ik de grote aantallen niet ging halen. Zelf de 40 Nisai die ik in eerste instantie apart had gezet moest ik bij nadere inspectie weer terug zetten omdat het gewoon niet goed genoeg was. Helaas krijg je hier soms mee te maken maar dat is niet anders. Gelukkig zijn we vandaag bij de kwekers Kansuke geslaagd met 2 hele mooie Sansai Kohaku's van SFF ouderdieren. Typisch diep beni en zeer krachtige bouw. En we zijn bij Marusho goed geslaagd met een hele bijzondere Goshiki en een Ginrin Showa waarbij het vele onderliggende zwart in Nederland langzaam op zal komen.

Inmiddels ben ik ook verhuist naar Ojiya wat het bekendste koidorp is hier in Niigata. Hier rij ik komende 6 dagen rond voor de Koihunt.

Tot morgen.

Bekijk hier de video's van Koicenter Tiel.

 

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

Previous Next Play Pause

Reisverslag dag 3 Koihunting

Rond 08.00 uur vanmorgen reden we richting Nagashima waar ik eerder deze week al een hele mooie Shiro zag zwemmen. Deze wilde ik graag in de bowl zien om hem verder te beoordelen. Ik zette er gelijk nog een Sansai Tancho Sanke in die mij ook opviel. De Shiro was spierwit en had een heel mooi patroon wat bijna gefinisht was en wat mij het meeste bij de Tancho aantrok was de goede body en het ato sumi. Na een korte onderhandeling ging de kweker akkoord en komen deze Yonsai Shiro en Sansai Tancho Sanke naar Tiel.

Verder hebben we vandaag veel contacten onderhouden met de kwekers en tussendoor heb ik nog een mooie box geselecteerd bestaande ui 4 Goshiki en 2 Aka Matsuba waarvan 1 ginrin.
Morgen een drukke dag waarbij we waarschijnlijk een heel aantal doosjes gaan selecteren dus hou ons in de gaten.

Tot morgen!

Bekijk hier onze Koi aankopen

Bekijk hier de video van Koicenter Tiel.

 

 

 

 

Previous Next Play Pause

Reisverslag dag 2 Koihunting

Vandaag om 08.30 uur begon de tweede dag van de koihunt bij Yagenji. Ik had er gisteren al twee bijzondere koi gezien maar het was toen al vrij laat en dan is het te donker om koi echt goed te kunnen beoordelen op kwaliteit. Er waren twee koi die er uitsprongen en die heb ik vandaag gekocht.

Een hele bijzondere Doitsu Sanke en een hele mooie mannelijke Sanke met een hele goeie huid. Verder ben ik vandaag nog bij Izumiya geweest waar ik ook heel goed geslaagd ben en daar selecteerde ik 7 Nisai.
3 Ai Goromo met een geweldig Shiroji en glans, maar ook 4 hele mooie show waardige Sanke met lak zwart Sumi en geweldige patronen.

Ook hebben we een aantal hele interessante afspraken gemaakt voor aankomend weekend maar daarover later meer.

Matte Ashita!

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

Previous Next Play Pause

Reisverslag dag 1 Koihunting

Na een wat rumoerige vlucht met aardig wat turbulentie ben ik eindelijk aangekomen in Japan. Ondanks dat het vliegtuig niet helemaal vol zat en ik naast mij een vrij stoel had toch weinig slaap kunnen pakken. Het zat vandaag ook allemaal wat tegen betreffende de wachttijden van de treinverbindingen Narita naar Tokyo en Tokyo naar Nagaoka mijn eindbestemming.

Tijdens de treinreis waar ik de bekende bamboe bossen en tunnels kon aanschouwen heb ik gelukkig toch nog wat slaap kunnen pakken waardoor ik wat fitter in Nagaoka aankwam. Altijd fijn om hier weer te zijn en het geeft toch altijd weer een soort gevoel van thuis komen.

Vandaag heb ik een aantal kwekers bezocht maar omdat het vrij laat was heb ik niks kunnen uitzoeken. Wel zijn er voor de komende dagen bij verschillende kwekers afspraken gemaakt. Toch was het niet een totaal verloren dag want ik heb wel telefonisch twee toppertjes van SFF kunnen aankopen die al eerder gereserveerd waren. Deze female Sanke en Kohaku staan reeds op de website.

Tot morgen.

Koihunting November 2016

Koicenter Tiel reist 2 tot 3 keer per jaar naar Japan om voor u de mooiste Koi te selecteren.

Volg ons van 10 t/m 19 november 2016 Live vanuit Japan.

Wij bezoeken alle gerenommeerde kwekers vanuit het noorden van Japan

GRATIS overwinteren op het Koicenter. Wilt u meer informatie over de opgroei facilteit neemt u dan contact met ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 • All
 • Dag1
 • Dag2
 • Dag3
 • Dag4
 • Dag5
 • Dag6
 • Dag7
 • Dag8
 • Dag9
 • Standaard
 • Willekeurig

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens