donderdag 22 februari 2018

Reisverslag dag 4 Koihunting

Zoals eerder deze week gemeld zouden we vandaag een grote bak afnetten om een 50-100 stuks Nisai uit te zoeken. Vanmorgen vroeg rond 07.00 uur vertrokken we richting de kweker. Uiteindelijk aangekomen moesten we de koi afvangen omdat ik ze slecht kon beoordelen in deze grote betonnen bak.

Na uiteindelijk de ruim 1000 Nisai te hebben afgevangen begon de selectie. De kwaliteit viel mij tegen en ik zag dat ik de grote aantallen niet ging halen. Zelf de 40 Nisai die ik in eerste instantie apart had gezet moest ik bij nadere inspectie weer terug zetten omdat het gewoon niet goed genoeg was. Helaas krijg je hier soms mee te maken maar dat is niet anders. Gelukkig zijn we vandaag bij de kwekers Kansuke geslaagd met 2 hele mooie Sansai Kohaku's van SFF ouderdieren. Typisch diep beni en zeer krachtige bouw. En we zijn bij Marusho goed geslaagd met een hele bijzondere Goshiki en een Ginrin Showa waarbij het vele onderliggende zwart in Nederland langzaam op zal komen.

Inmiddels ben ik ook verhuist naar Ojiya wat het bekendste koidorp is hier in Niigata. Hier rij ik komende 6 dagen rond voor de Koihunt.

Tot morgen.

Bekijk hier de video's van Koicenter Tiel.

 

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

Previous Next Play Pause
Lees 979 keer

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens