donderdag 22 februari 2018

Reisverslag dag 5 Koihunting

Vanochtend vroeg vertrokken we vanuit mijn nieuwe verblijf in Ojiya op weg naar Dainichi. Bij Dainichi denk je altijd aan Gosanke en zeker niet aan Benigoi. Toch na een blik gewerpt te hebben op de Gosanke en niets bijzonders gezien te hebben in de gewone prijsklasse viel mijn oog op een tegenoverliggende bak met Benigoi. Die zou je hier niet snel verwachten en het was dan ook de eerste partij die ik hier ooit was tegengekomen. Er zat een geweldige body op deze vissen en er was geen spotje te bekennen. Na een prijs te hebben onderhandeld die overigens niet goedkoop was ben ik er toch een heel aantal gaan scheppen waaruit ik er uiteindelijk 2 heb uitgeselecteerd. Deze mooie Benigoi gaan zeker over de 80 cm en worden zeer indrukwekkende vissen.

Na Dainichi zijn we bij een groot aantal kwekers langs geweest om even te kijken wat ze allemaal hadden zitten en waarneer er weer nieuwe koi uit de mudponds gevangen worden zodat wij er een selectie uit kunnen doen. Na de middag zijn we bij Choguro langs gegaan om de populaire Platinum te selecteren. Hij had pas laat afgevangen dit jaar en er zat daarom ook nog heel veel. We selecteerden hier een veertig stuks koi in de varieteiten Platina, Gin Matsuba en Shiro-utsuri voor hele scherpe prijzen. De platina kunnen straks in Tiel al geselecteerd worden vanaf 195 euro!

Als laatse stop vandaag voordat de zon achter de bergen verdwijnt en het selecteren onmogelijk maakt gingen we langs bij Marudoh die net een mudpond Chagoi en Karashigoi had afgevangen. Het nadeel van het selecteren als de Kawarimono net uit de mudpond komen zijn de ankerworm plekjes, maar die verdwijnen weer na een paar weekjes. Hier selecteerden we nog eens 5 vrouwlijke Ginrin Chagoi, Chagoi en Karashigoi met de potentie om ook de 80 cm te passeren. Al met al een goeie dag en op naar morgen.

Matte Ashita!

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

Previous Next Play Pause
Lees 1056 keer

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens