donderdag 22 februari 2018

Reisverslag dag 6 Koihunting

Helaas was het weer vandaag wat omgeslagen en met laaghangende mist en wat regen vertrokken we richting Kakusa remashita waar we onze eerste handpick gingen doen deze dag. Maar weinig mensen kennen deze kweker en hij heeft fantastische metallic en doitsu koi rondzwemmen. Hier hebben we 3 bakken doorgeschept en kocht ik 40 show waardige Nisai. Helaas heb ik niet alle foto's kunnen maken, maar een aantal komen op onze website.

Na dit geslaagde begin van deze dag vertrokken we verder en kwamen we aan bij Kase. Deze kweker heeft een hele mooie Showa lijn opgezet met ouderdieren van Sekiguchi en Dainichi. De prijzen van deze kweker waren eigenlijk wat te hoog om het interessant te maken voor mij. We legden een bod neer bij hem voor 50 stuks en gingen er eigenlijk van uit dat hij nee zou zeggen maar uiteindelijk zei hij toch ja. Het is allemaal ook een beetje de gun kwestie en we doen dan ook al lang zaken met elkaar.

Inmiddels was het weer nog slechter geworden en het werd steeds iets donkerder. We besloten daarom iets vroeger als normaal de laatste kweker te gaan doen. Maruhiro belde dat hij 300 nieuwe Nisai had bijgezet en bij hem selecteerde we nog eens 20 hele mooie koi in de variëteiten Chagoi, Ginrin Chagoi, Shusui, Ginrin Benigoi en Kohaku in de maten 40 -45 cm 18 maanden oud. Dit was een zeer geslaagde dag met een paar 100 nieuwe Nisai.

Tot morgen.

Bekijk hier onze Koi aankopen

 

Previous Next Play Pause
Lees 948 keer

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens