donderdag 26 april 2018
Koihunting Okt. 2015

Koihunting Okt. 2015 (16)

Koihunting okt 2015 dag 15

De laatste dag in Japan en van de Koihunt is voorbij! Wat nog volgt is een avondje met de klanten Osaka in en ons klaar maken voor de reis van morgen. We hebben de intentie om morgen rond 06.00 uur te vertrekken naar het station om vervolgens met de Shinkansen naar kansai international airport te vertrekken. Vandaag hadden we nog even tijd om naar het grote aquarium in Osaka te gaan. Wat je daar ziet is echt ongelooflijk en fantastisch mooi. Walvissen die snel de 8 meter aantikken zweven door een immens groot aquarium waar verder nog hamerhaaien en gigantische roggen zwemmen. Na het aquarium hebben we ook nog even de trein naar Kyoto gepakt om daar de gouden tempel en het bamboe bos te bekijken. Tussendoor heb ik telefonisch nog een deal rond gemaakt met de kweker Ehara voor een klant betreffende een super Yamabuki van ruim 70 cm die ik eerder deze al op de video had gezet. Al met al een geweldige afsluiting en klaar om Japan weer te verlaten.

Nogmaals bedankt voor het volgen en tot de volgende reis.

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

Previous Next Play Pause

 

Koihunting okt 2015 dag 14

De laatste dag van onze Koihunt oktober 2015 is bijna aan zijn eind gekomen. Vandaag gaan we nog even langs Matsue en Ehara alvorens we ons richting Osaka begeven waar we nog 2 nachtjes verblijven. Zoals altijd waren de koi bij Matsue weer geweldig maar ook de prijs voor die vissen ligt op een hoog niveau. Uiteindelijk slaagde wij erin om een hele mooie Female Nisai aan te kopen van 60 cm. Deze gaat bij ons in de opgroei verder ontwikkelen. Ook bij Ehara slaagde we erin een aantal kleine maar hele leuke Nisai 20-25 cm aan te kopen. Mooie patroontjes alleen klein gehouden en niet in de mudpond geweest. De Koihunt is hiermee afgesloten en ik mag wel zeggen dat onze aankopen dit jaar echt heel goed zijn met veel HQ koi met goede potentie, veel Female en goede prijzen en kwaliteit vanwege het opkopen van een aantal bakken bij de kwekers en first pick. We verwachten de koi half en eind November in Tiel. Morgen zal er nog een laatste verslag volgen maar dan alleen over ons verblijf hier in Osaka.

We hebben dit jaar een record aantal volgers gehad en daar zijn we u zeer dankbaar voor.

Matte Ashita!

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

Previous Next Play Pause

Koihunting okt 2015 dag 13

Superdeal@Taniguchi Koifarm

In de stromende regen brak de een na laatste dag van onze Koihunt aan en we hadden een afspraak met Taniguchi omdat hij gisteren en vanmorgen vroeg 2 mudpond had afgevangen. Wederom een eerste keus bij een nieuwe harvest koi en van een topkwaliteit. Deze kweker zit in de toplevel en kweekt met ouderdieren van SFF Shining Rose en SFF Lovequeen. Wij hebben het geluk gehad om een bak met mannelijke Nisai 35-50 cm van hem te kopen van een geweldige kwaliteit en 3 VHQ Nisai waarvan 2 Ginrin Kohaku en een Super Sanke! Bij de mannelijke Nisai zie je ook een geweldige body en doen ze weinig onder voor de vrouwen qua body. Het waren zware onderhandelingen maar vanwege de grote aantallen die we hier hebben gekocht kunnen we nu hele scherpe prijzen voor deze koi neerleggen. Het was weer een mooie dag en zelfs de zon is gaan schijnen.

Matte ashita!

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

Previous Next Play Pause

 

Koihunting okt 2015 dag 12

Momotaro was de enige kweker die vandaag op het programma stond. Omdat dit een van de grootste kwekers is hier in het zuiden heb je de tijd ook wel nodig hier. Het aanbod bij Momotaro vandaag was helaas niet voldoende en genoeg naar ons zin om hier aankopen te gaan doen, dus besloten we na het bezichtigen van de farm naar het kasteel van Okayama te gaan. Dit is een van de trekpleisters hier in Okayama en ook echt geweldig om te zien. Het is een gigantisch mooi aangelegde traditioneel Japanse tuin met daarin natuurlijk veel water met enkele koi met een pad dat naar het grote kasteel loopt. Morgen bezoeken we Taniguchi nogmaals en proberen Matsue mee te pakken in de middag als we op tijd klaar zijn bij Taniguchi.

Tot morgen.

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

Previous Next Play Pause

Koihunting okt 2015 dag 11

Dag drie van onze Koihunt hier in het zuiden van Japan zit er op. We hebben een rustige dag gehad vandaag en zijn alleen bij de bekendste Shiro kweker van Japan geweest genaamd Omosako dichtbij Hiroshima. Vanaf Okayama een slordige 2,5 uur lange rit door het gebergte van zuidelijk Japan. We hebben hier bij deze kweker geen grote aantallen koi gekocht want dat zat er naar onze mening niet zoals we gewend zijn maar we zijn uiteindelijk wel vertrokken met 4 hele mooie Koi op zak. Het gaat om 3 VHQ Shiro-utsuri en een Tancho Showa. Spierwit en gitzwart sumi sieren deze 4 koi! Verder hadden we ook nog bij Kawakami een aantal small Nisai in optie en die hebben we ook besloten aan te kopen vandaag. Het is een hele mooie mix van variëteiten die we net na de Ikeage hebben uitgezocht. Het gaat hier om 73 kleine Nisai 20-25 cm in de variëteiten Beni Kumoryu, platina, Goshiki, yamabuki, Kikusui, Asagi enz. Na Omosako stond er eigenlijk niks meer op de agenda qua kwekers dus zijn we naar het indrukwekkende museum in Hiroshima gegaan waar de tweede atoombom door de Amerikanen naar beneden werd  gegooid. Morgen wacht ons wederom een rustige dag waarbij we Momotaro en wellicht Myoshi gaan bezoeken.

Tot morgen!

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

Previous Next Play Pause

Koihunting okt 2015 dag 10

Vandaag stonden er weer vele kilometers asfalt op het programma! Vanuit Okayama vertrokken we richting Takigawa waar we altijd graag heen gaan. Hele aardige man en een mooie Koifarm. Helaas had hij deze keer niet zitten wat we zochten en reden we snel door naar Oyama die zich daar ook in het gebied bevindt maar ook hier viel helaas niks te halen. We hoorden van Oyama san dat zijn Showa ouderdier na 45 jaar was overleden en dat er daarom geen Showa waren. Volgens hem zouden er volgend jaar weer Showa genoeg op voorraad zijn. Het begon al aardig laat te worden en het zag er naar uit dat dit niet een hele goeie dag zou worden gezien het feit dat we nog geen aankopen hadden gedaan. Als laatste gingen we naar Taniguchi en daar konden we 59 hele leuke Tancho's handpicken van 4 maanden uit en 15-22 cm. Het gaat hier om Tancho Kohaku, Tancho Sanke en Tancho Showa met ouderdieren van SFF en Momotaro. Zeldzaam mooie visjes met veel potentie en daarmee sloten we de dag toch weer heel mooi af!  Morgen bezoeken we Matsue en Ehara.

matte Ashita!

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

Previous Next Play Pause

Koihunting okt 2015 dag 9

Ueno time!

De eerste dag in het zuiden is voorbij en we zijn op dezelfde voet verder gegaan als in het noorden. Ook vandaag op het eiland Kyushu hebben we weer top aankopen gedaan. Na een slopende reis van Niigata naar Okayama pakten we de Shinkansen sneltrein om 600 km verder te reizen naar Ueno. In het verleden deden we hier goede zaken en kochten we een aantal keer een hele bak met Nisai op. Nu deed deze mogelijkheid zich weer voor bij een grote bak Nisai met een mix van 150 Showa en Kohaku waarvan 80% vrouw is. Hele mooie koi met een goede bouw en een lengte die al richting de 50 cm gaat. We deden Ueno het voorstel om deze bak op te kopen en na een paar minuten nadenken deed hij een voorstel. Toen het bedrag genoemd werd zag ik mogelijkheden. Het bedrag dat hij noemde viel mij als startbod niet tegen en ik deed een tegenbod. Dit ging zo een tijdje heen en weer maar uiteindelijk konden we elkaar  toch de hand geven en komen deze mooie vissen naar Tiel. Hele mooie aankoop waar we erg blij mee zijn. Tweede en gelijk laatste aankoop van deze dag op Kyushu was Okawa. Deze kweker had 2 dagen geleden een grote mudpond afgevangen en we konden hier gelijk een selectie uit maken. Hier kochten we allemaal vrouwlijke Nisai in de variëteiten Shiro-utsuri, Chagoi,Ginrin Chagoi, Ginrin Soragoi, Maruten Sanke en een hele mooie Kindai Showa! We zijn nu onderweg naar Okayama en morgen staan er weer een kweker of 4 op het programma. Door het vele reizen en de lange afstanden kan het zijn dat de aankopen iets later op de website komen.

Tot morgen.

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

Previous Next Play Pause

Koihunting okt 2015 dag 8

Laatste dag van deze Koihunt in het Niigata gebergte is aan gebroken en vandaag hebben we wederom een topdag gehad. Vanmorgen begonnen we de dag bij Marudoh waar we 3 Sansai Ginrin Chagoi hebben gekocht. Dit zijn 3 mooie schone vissen met een goede body. Verder hebben we een vijver afgevist bij Katsumi en selecteerden we 65 aparte variëteiten Nisai tussen de 22 en 30 cm. Veelal Kikokuryu, Hariwake, en andere metallic variëteiten. Ook Hirashin was een kweker waar we vandaag een leuke selectie hebben gemaakt van Chagoi en Yamabuki! We sloten deze Niigata reis af bij Kawakami waar we 90 kleine Nisai hebben gekocht in diverse leuke variëteiten en ook hier hebben we first pick gehad. We zijn super tevreden over onze Koihunt tot dusver en inmiddels zijn we na 6 uur reizen aangekomen in Okayama waar we onze Koihunt vervolgen. Hopelijk wordt het net zo'n succes als in Niigata. We gaan zometeen 2 uurtjes slapen en daarna even de stad in om in een bar van een kennis van mij de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax te kijken. Het is hier dan 03.45 uur in de nacht en hopelijk krijgen we een goede uitslag. :) morgen reizen we naar Kyushu om Ueno en Okawa te bezoeken.

Matte Ashita!

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

IMG_8780
FullSizeRender
FullSizeRender[1]
IMG_8784
IMG_8785
Previous Next Play Pause

Koihunting okt 2015 dag 7

Zo goed als de dag gisteren eindigde begon die vandaag ook weer, alleen nu bij kweker Nagoshi-san. Hij had gisteren 1500 Nisai afgevangen en we hadden ook hier weer first pick en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. We hebben in totaal 35 hele mooie Nisai gekocht, zoals 10 vrouwelijke Yamabuki, Asagi, en een groot aantal top Go-Sanke in een mooie mix van mannen en vrouwen. Vanuit Nagoshi zijn we een groot stuk van de terugweg langs de zee gereden naar Nagaoka om de volgende kweker te bezoeken. Miyaishi had net zijn netten opgeborgen want ook hij was net klaar met de Ikeage? Dus ook hier pikten we als eerste een aantal hele mooie Nisai! De dag kwam langzaam aan het einde en als afsluiting kochten we bij Maruhiro 3 female nisai van hoge kwaliteit en sloten zo de dag af. Morgen wordt een hele zware dag, want eerst gaan we een dag handpicken in het Niigata gebergte om vervolgens 1200 km naar het zuiden te rijden om daar onze Koihunt te vervolgen.

Tot morgen!

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

IMG_8698
IMG_8700
IMG_8703
IMG_8710
IMG_8711
IMG_8713
IMG_8721
IMG_8723
Previous Next Play Pause

Koihunting okt 2015 dag 6

Vandaag was een echte topdag! Het begon vanmorgen met een Ikeage van Katsumi waar er verschillende Shiro-utsuri en Showa uit de mudpond kwamen en ik wacht nog op de prijzen van deze koi! Verder vervolgden we onze weg naar Kase. Het was dat we hier in de buurt waren want anders waren we er waarschijnlijk niet langs gegaan maar het was goed dat we een bezoek brachten want we konden hier een aantal hele speciale en goede Nisai/Sansai selecteren die net binnen waren. Het gaat hier om voornamelijk Doitsu variëteiten en Shiro-utsuri. Nadat deze vissen uiteindelijk in de bowl zaten en we de prijs vroegen dacht ik dat we hier niet met deze kweker uit zouden komen maar naar wat onderhandelingen is het toch gelukt en komen deze koi naar Tiel. We stapten de auto in en kregen een telefoontje van Miyatora. Hij had net afgevangen en we konden komen selecteren. Geweldig natuurlijk want wie wil er nou geen eerste keus hebben. Aangekomen bij Miyatora hoefde ik niet lang na te denken en we begonnen meteen te selecteren. De ene koi nog mooier als de andere. We selecteerden uiteindelijk 19 grote Nisai 45-50 cm in diverse variëteiten. Op weg naar Takatatsu kwamen we langs Choguro en ook hij had net een paar uur de nieuwe koi binnen, dus daar gingen we ook weer aan de slag met de selectie. 10 hele mooie spierwitte en gave Platina en een 5 jarige Platina werden geselecteerd en komen naar Tiel de 10 Nisai zijn 5x man en 5x vrouw. Als kers op de taart selecteerden we 4 Female Nisai van Takatatsu van uitzonderlijke kwaliteit. Deze hele aardige kweker werkt met ouderdieren SFFx Dainichi en daar komen geweldige Go-Sanke uit. Ook onze klanten waren uiterst tevreden met hun 2 top aankopen hier. Ik kan nu al zeggen dat dit een van de beste koihunts aan het worden is waarbij we precies in de goede tijd zitten waar de mudpond leeg gaan. Morgen hebben we weer eerste keus uit 1500 Ikeage koi, maar daarover morgen meer.

Matte Ashita!

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwe Koi

Previous Next Play Pause

Zoek, sorteer en vind

Koicentershop.nl

7000producten

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u direct contact met ons opnemen...

Klik hier voor de contactgegevens