donderdag 22 februari 2018

Nieuws overzicht

De laatste dag van deze Koihunt is voorbij en we zijn nu onderweg naar Narita waar we vanavond verblijven.
Morgenmiddag rond 12.00 uur vertrekken we weer naar Nederland. Vanmorgen zijn we nog even bij Nagashima langs geweest maar daar konden we helaas niet slagen en zijn we doorgereden naar Tanaka.

Het eerste koihuis waar we binnenkwamen was niet verkeerd maar daar zaten net de koi niet die ik wilde selecteren. Hij nam ons mee naar een ander koihuis verder op de berg en daar viel ons oog direct op 2 bakken Tosai. De bakken werden afgevangen en het selecteren begon. We hebben hier de apartere variëteiten geselecteerd als doitsu Ochiba, Matsukawabake en kujaku! Kobyashi was de volgende kweker en staat bekend om Showa en Shiro-Utsuri. Dit vind ik persoonlijk een van de aardigste kwekers in dit gebied. Hij nette voor ons een bak af met nog ongeselecteerde Tosai. Hier hebben we een aantal echte topvisjes uit kunnen halen. Hij heeft na mijn selectie er zelf de 10 allerbeste uitgeselecteerd die in zijn ogen echte Tategoi zijn.

We hebben deze Koihunt heel veel kunnen handpicken om de kwaliteit naar een niveau te zetten en dat is precies de reden om naar Japan te gaan.

Ik vind het een zeer geslaagde reis en we zijn deze reis nog weer massaler gevolgd als vorig jaar.

Waarschijnlijk gaan ik eind april of begin mei weer naar Japan voor de Tattegoi sellectie.

Matte Go Getsu!

Vandaag stond er een kweker op het programma die wat verder weg zit als de meeste kwekers.

De kweker heet Takahashi en staat vooral bekend op gosanke en doitsu gosanke. Ook vindt je er wel eens beni kumonryu.
We hadden begin deze week al een afspraak gemaakt om bij hem te gaan handpicken. Omdat we deze trip veel Tosai wilden handpicken was dat bij deze kweker ook de optie. Hij ging hiermee akkoord en ving het hele bassin voor ons af. Ook hier selecteerden we weer 82 hoogwaardige Tosai.

Zeer tevreden gingen we weer naar de volgende kwekers die vandaag op de planning stonden.
Helaas konden we hier niet de gewenste kwaliteit vinden.

Morgen alweer de laatste dag van deze Koihunt en we hopen morgen te gaan handpicken bij Kobyashi en Nagashima!

Matte Ashita

Na een goede nachtrust te hebben gehad waren we helemaal klaar om er een mooie koidag van te maken.

Onze eerste kweker was Kansuke. Deze kweker is niet groot maar heeft een mooie bloedlijn gecreëerd van Sakai en Dainichi ouderdieren.
Zijn ouderdieren zijn ruim 90 cm en alle koi die hij kweekt zijn allemaal Gosanke en voornamelijk Kohaku. Wij konden hier 62 Jumbo Tosai selecteren en ook nog 12 hele mooie Nisai Sanke en Kohaku van 35-40 cm.

Remco is hier verliefd geworden op een mooie 3 jarige Kohaku met een geweldige bouw en huidkwaliteit. Misschien komt deze wel met Remco mee naar huis! Inmiddels was het lunchtijd geworden en na wat gegeten te hebben vertrokken we naar Maruhiro die wat koi voor ons had uitgeselecteerd om te handpicken.
Ook hier kochten we 18 hele leuke Nisai en met deze kweker sluiten we de dag weer af. 

Misschien nog leuk om te weten is dat afgelopen week met die enorme sneeuwval er een record aan sneeuwhoogte gehaald is van ruim 3 meter in 24 uur.
Precies op dat moment reden wij in dat gebied genaamd yamakoshi!

Tot morgen..