donderdag 22 februari 2018

Nieuws overzicht

Inmiddels zitten we halverwege onze Koihunt en de tijd vliegt voorbij! We beginnen onze dag bij Hirasawa! Deze kweker is een van de grootste van dit gebied en je kunt er terecht voor diverse variëteiten. Voor ons zat er dit keer niks bij en we reden snel door naar Maruhiro.

Ook hier vonden we geen geschikte koi voor onze shop en het zag er naar uit dat het een lastige dag zou worden.
We reden nog naar Conias, Shinoda, Sakai maar konden ook hier niet slagen. Hier en daar nog wel mooie Tosai gezien die we laten overkomen.

Morgen wacht een drukke dag met heel veel handpick adressen dus vanavond vroeg naar bed.

Matte Ashita!

Na de heftige Koihunt van gisteren met al die sneeuwval hoopten we nu op een rustigere dag.

Toen ik vanmorgen het raam uit keek zag ik gelukkig een iets minder winters tafereel en snel maakten we ons klaar voor de trip naar de eerste kweker.
Dainichi heeft geen verdere uitleg nodig en hier wilde Remco ook graag een keertje kijken dus dit was ons eerste adres.

Afgelopen najaar hebben wij hier Tosai gekocht en ook nu gingen we deze bekijken. Helaas konden ze nog niet worden afgevangen en vervolgden we onze weg naar Marudoh. Bij deze kweker konden we wel selecteren en kochten we dan ook een aantal hele leuke Jumbo Tosai 25-28 cm van rond de 8 maanden oud. Ook vonden we hier een 20 hele leuke kleine Nisai van 18 maanden oud.

Inmiddels was het alweer hard gaan sneeuwen en reden we door naar een voor mij onbekende kweker Oya.
Hier zwommen geweldige Midorigoi. Zelf ben ik er meestal geen fan van maar deze zijn echt heel mooi. 8 stuks komen er naar Tiel en daarmee sluiten we onze dag weer af.
Helaas ligt onze Facebook pagina er uit dus kunnen we alleen via de website worden gevolgd. We gaan er hard aan werken om snel weer bereikbaar te zijn op Facebook.

Matte Ashita!

Deze ochtend stond kweker Oofuchi op het programma! Onder begeleiding van het meest heftige winterweer dat ik hier ooit heb meegemaakt vertrokken we naar de bergen waar Oofuchi zich bevondt. De wegen werden slechter en de sneeuwhoogte bereikten inmiddels de 5 meter toen we Koifarm van deze kweker bereikten. Het pad naar het koihuis was compleet verdwenen door de sneeuw en de zoon van Oofuchi was al bezig om de weg voor ons vrij te maken.

Al gravend baande we ons een weg om hopelijk een aantal mooie koi te kunnen selecteren. Gelukkig was het zeer de moeite waard en konden we hier 32 zeer bijzonder en mooie variëteiten NIsai selecteren. Inmiddels was er in de tijd dat we binnen waren alweer 30 cm sneeuw bijgevallen.

Volgende stop was Wada een kweker bekend om zijn Asagi in verschillende varianten als Yuki, ginrin en de traditionele Asagi. Uit zijn Tateshita bak mochten we 50 Tosai 18-25 cm selecteren in alle verschillende varianten. Inmiddels waren er veel wegen gesloten vanwege de vele ongevallen en grote hoeveelheden sneeuw die steeds intenser werden.

Via verschillende omwegen konden we nog een aantal kwekers bezoeken om de koi te bezichtigen.

Het is ongekend wat een sneeuwval er vandaag is gevallen en ook de komende dagen wordt er weer veel verwacht.
Desondanks blijven we het slechte weer trotseren en hopelijk zijn de volgende dagen net zo succesvol als vandaag.

Matte Ashita!