donderdag 22 februari 2018

Nieuws overzicht

Om 05.00 uur vanmorgen ging de wekker af en we maakten ons klaar voor de treinreis naar Nagoshi!

Het was een trip die langer duurde als dat we verwacht hadden zo'n 2,5 uur maar vanwege het mooie landschap langs de kust ging de reis toch vrij snel.
We kwamen aan in de stromende regen waar Nagoshi ons al opwachtte. Uiteindelijk aangekomen en na een bakje koffie gingen we naar zijn koi kijken.

Mijn interesse ligt voornamelijk bij de hogere kwaliteit Tosai en daar liepen we dan ook direct heen. De normale Jumbo Tosai vond  ik wat tegenvallen en ik vroeg dan ook al snel wat de Tosai in de bak ernaast koste.
Nagoshi en inmiddels zijn zoon die er bij was komen staan zeiden dat het de bak was met hun hoge kwaliteit Tateshita. Dit zijn Kohaku en afstammelingen van een mannelijke Sakai fishfarm Kohaku en een vrouwelijke Matsue Kohaku.

Na heel veel onderhandelen mocht ik dan eindelijk een bowl klaar zetten om te selecteren uit deze 160 stuks. Ik selecteerde er 26 uit en dan komt altijd het moeilijke gedeelte de onderhandelingen over de prijs.
Over en weer werden prijzen genoemd en onbehandeld vergezeld door gekreun van de kweker omdat hij mijn prijs toch wel wat laag vond.

Nadat ik beloofd had dat we er een aantal in de opgroei gaan doen en hem de resultaten zullen laten zien ging hij dan toch akkoord. Ik ben heel blij met deze top kohaku's van 8 maanden oud en 20-25 cm.
Zeker hele interessante koi voor de toekomst.

Naderhand zijn we ook nog even voor Remco gaan kijken want die had een supermooie Yamabuki gezien. Deze vis zou op geen enkele koishow misstaan en we hebben hier een optie op genomen van een week.

Nu rest ons nog de lange weg terug naar Niigata waar het waarschijnlijk hard aan het sneeuwen is omdat we hier aan de kust veel regen hebben.
Morgen wacht ons een drukke dag met veel kwekers.

Matte Ashita! 

Vandaag begon de dag in tegenstelling tot gisteren droog en zonnig.

We reden richting een voor mij nog onbekende kweker, dus zeker interessant om te gaan bekijken.
Ondanks dat ik deze kweker niet kende was ik zeer verrast door de kwaliteit en lukte het mij om 14 Nisai te selecteren bestaande uit voornamelijk Gin Matsuba! Ook selecteerde ik hier 50 speciale Tosai.
Verder weer een groot aantal kwekers bekeken en afspraken gemaakt voor de rest van de week.

Morgen gaan we een anderhalf uur durende treinrit maken naar Nagoshi om daar te gaan kijken voor speciale Tosai, Jumbo Tosai en Nisai.

Matte Ashita!

Het is nu vrijdag 6 februari en onze Koihunt is begonnen.

Na aankomst in Nagaoka hebben we even snel de koffers naar het hotel gebracht om daarna direct door naar de eerste kwekers te gaan.
Altijd weer leuk en indrukwekkend om de bekende meters sneeuw te zien die alsmaar hoger worden naarmate je de bergen in rijdt.
De eerste dagen van de reis is het altijd belangrijk om goed te kijken waar de beste koi zitten en kan het zijn dat de aankopen uitblijven.
Dat was vandaag ook het geval op kweker Maruhide na want daar kochten we 100 stuks Tateshita Doitsu Go-Sanke Tosai van rond de 18 cm.
Echte topvisjes voor een mooie prijs en daarmee is de lat voor deze reis weer hoog gelegd.
Verder hebben we met een aantal kwekers goeie afspraken gemaakt om volgende Tosai te handpicken.

We hebben vandaag veel gezien en morgen wacht weer een drukke dag.

Tot morgen!