donderdag 22 februari 2018

Nieuws overzicht

Nieuwe zending koi vanuit de opgroei naar de winkel! Scherpe prijzen!!

Nieuw bij Koicenter Tiel

De Filtreco Drum filter 55 haalt op een zeer effectieve manier de vuildelen uit uw vijverwater. Het vuile water komt de filter binnen via de bodemdrains en skimmers. Aan de uitgaande kant wordt het water uit de trommel gezogen. Doordat het vuil water gedeelte zich voor en in de trommel bevindt, gaat het vuil zich aan de binnen zijde van de trommel hechten. Hierdoor kan er minder water door het gaas stromen en de zakt het water niveau aan de buitenzijde van de trommel. De hoogte meting signaleert dit en zet een spoelcyclus in gang. Deze cyclus bestaat uit het activeren van de trommel motor en de sproei pomp. Hierdoor draait de trommel iets meer dan een volledige slag en spuiten de sproeiers het gaas schoon. Het sproei water met het vuil wordt via de afvoer goot naar het riool afgevoerd. Deze cyclus herhaalt zich zo vaak als nodig. De Filtreco drum filter wordt gevoed via 4 maal Ø 110 bestaat uit 2 compartimenten die zorgvuldig gescheiden zijn door een silicone afdekstrip en het trommel gaas. Zodoende wordt er een vuilwater en een schoonwater compartiment gecreëerd. de RVS componenten zorgen voor een hoogwaardige afwerking van het geheel. De trommel is verder voorzien van 4 unieke borstels die blad en draad alg in de goot werpen.

Tevens is de gehele trommel eenvoudig uit de filter te demonteren. De sproeiers zijn voorzien van een snel wissel systeem zodat deze eenvoudig te reinigen en af te stellen zijn. Ook kan de gehele sproeileiding eenvoudig gedemonteerd worden. De sproeileiding wordt gevoed door een hogedruk worm pomp die in het filter gemonteerd is. De hoogte meting is eenvoudig af te stellen en met het uitgebreide besturings systeem is de drumfilter eenvoudig te sturen in zijn gebruik. De deksel beveiliging zorgt verder voor een veilige werk omgeving.

Het filter is voorzien van een vuilafvoer om zo bij het schoonmaken het vuil op de afvoer te lozen. De drumfilter is uit te breiden met een bewegend bed filter speciaal ontworpen voor deze Drum filter . Tevens is er een RVS frame verkrijgbaar ter ondersteuning van de trommel.

De Filtreco Drum filter 55 is vanaf nu verkrijgbaar bij Koicenter Tiel

Bij watertesten blijkt dit jaar dat in veel gevallen de KH van het vijverwater erg laag is. Hierdoor zijn ook alweer enkele gevallen van een pH crash geweest.
Door de relatief warme winter is er door bacteriën veel kH verbruikt. om dat er ook nog ammoniak is geproduceerd door de vissen.

Koi scheiden enorme hoeveelheden ammoniak uit. Deze ammoniak is giftig en dient dus zo snel mogelijk door bacteriën te worden afgebroken. Er zijn verschillende factoren die bepalen hoeveel ammoniak er wordt uitgescheden. De voeding is er 1 van: om even een gemiddelde aan te geven bij de vertering van 1 gram voer  komt ongeveer 40 mg ammoniak vrij. Bij een gemiddelde voergift van 2% van het gewicht zal een koi van 1 kilo dus 20gram voer, bij de vertering hiervan 800mg ammoniak uitscheiden. Ongeveer 33mg per uur.
 
Dit is even te indicatie wat er gebeurt als u uw vissen gaat voeren en wat uw filter moet verwerken.
Maar er gebeurt veel meer. Heel veel koihouders vragen zich altijd af hoe het komt dat de hardheid van het water altijd zakt. De vijver is een complex gebeuren het ene beïnvloed het andere.  En vaak wordt hierover niet nagedacht welke consequenties dit heeft. Ook de bacteriën leven niet van niks of veel mensen die denken dat deze dus alleen de ammoniak opeten en verder niks. Bij de afbraak van 1mg ammoniak wordt 7,2 mg carbonaat(KH) verbruikt!! En daarbij houden de bacteriën ook nog van zuurstof en hiervan word ook nog eens 4mg van verbruikt.
De KH is tevens de buffer voor het voorkomen van een PH daling(de GH voorkomt boven 10dh0 voor een PH stijging) Als de KH wegvalt door de afbraak van ammoniak kan de PH dus ernstig  dalen. Hierdoor kan de huid van vissen en de kieuwen verbranden in het zure leef milieu.
 
De bacteriën van de Biotacomplete zorgen voor een snelle afbraak van ammoniak en organisch afval.  En is de enige echt levende bacteriecultuur.
Verhoog ook de KH! 6-8 is de veilige grens.
De mineraal balans kan verder  ondersteund worden door EARTH
Door de speciale samenstelling van klei - mineralen, sporenelementen, bacteriecultures, en kruiden Geeft dit de noodzakelijke elementen voor een stabiel vijvermilieu weer aan het water. Het stabiliseert de GH en KH, bij regelmatig gebruik.

Het complete assortiment van Bacterial Biota direct te bestellen in onze shop