donderdag 22 februari 2018

Nieuws overzicht

Het koiseizoen is weer begonnen en het is belangrijk om uw vissen en filter goed in de gaten te houden. Filters raken in de wintermaanden veel bacteriën kwijt en het is dan ook aan te bevelen om uw filter weer op te starten met bacteriën. Ook wijken de meeste waterwaarden af van normaal omdat deze vanwege weinig water verversen en de onstabiele wintermaanden kunnen veranderen.

Het is dan ook belangrijk om uw water te testen op waarden als ammomiak, nitriet, ph, kh, gh en nitraat. Wij kunnen uw water ook gratis analyseren bij ons op het Koicenter en uw krijgt dan een vrijblijvend advies. Omdat de vissen door de wintermaanden verzwakt kunnen zijn liggen de parasieten op de loer om eventuele schade aan te richting bij uw koi en daarom is het heel belangrijk om uw koi goed te controleren op plekjes, wondjes of een witte waas.

U kunt ons altijd contacteren voor een vijvercheck op locatie waarbij wij het water analyseren en de koi nakijken.  

Uitgebreide vijvercheck op lokatie(wateranalyse, filtercheck en microscopisch onderzoek van uw koi voor €60,-

Voor meer informatie bekijkt u onze Koi en vijvercheck pagina.

Deze Yamabuki is beschikbaar gesteld voor de veiling van Kika en de opbrengst gaat geheel naar het Kikafonds!
Voor info: www.kikakatacup.com

Waterwaarden.

Het is van  groot belang dat de waterwaarden en de gezondheid van de koi optimaal zijn. De winters in Nederland zijn tegenwoordig heel streng en dat brengt risico’s met zich mee voor onze vissen. Als extra service naar onze klanten toe willen we voor een vijvercheck op locatie een speciale aanbieding maken.
Tijdens de Koi en vijvercheck kijken we naar de nitriet, ph, kh, gh,  ammoniak en nitraatwaarden in uw vijver. Deze waarden kunnen met  te hoge waarden ten koste gaan van de gezondheid van uw water en de koi en in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn voor uw vissen.