donderdag 22 februari 2018

Nieuws overzicht

TIEL - Een Tielse koikarper van 91 centimeter lang en voorzien van vijf rode vlekken, is onlangs in Tokio wereldkampioen in zijn klasse geworden. Het dier werd beoordeeld tijdens de All Japan Koi Show 2012 en kreeg de onderscheiding 'Best in variety Ginrin'. De vis, van de ondersoort Ginrin Kohaku, is met 91 centimeter van een uitzonderlijke lengte.

Update unieke doorgroei resultaten

In onze doorgroei faciliteit hebben wij weer mooie resultaten bereikt.

Wij voeren deze koi 8 x per dag met in onze ogen het beste koivoer wat er te krijgen is op de markt fd koifood. Wij hebben een mix samengesteld van supplement, build up extra en color, waarmee wij deze koi gecontroleerd laten ontwikkelen. We hebben daarom ook enkele rustperioden ingebouwd om de koi niet te zwaar te belasten.

Na 10-12 maanden hadden wij al verbluffende resultaten behaald met deze mix. Niet alleen de lengte van de koi, maar ook de huidkwaliteit en de body was sterk verbeterd.

De bassins zijn volledig uitgerust met vloerverwarming, lichtstraten en voederautomaten om om een optimale ontwikkeling en groei te realiseren bij de koi.

Klik hier voor de resultaten van onze unieke doorgroei.

Wilt u meer informatie over onze doorgroei faciliteit
neemt u dan contact met ons op.

Zweedse klanten opnieuw naar Koicenter Tiel.

Net als vorig jaar toen ze voor de eerste keer naar Tiel kwamen, zag ik de Volvo met Zweeds kenteken wederom onze parking oprijden.

Ditmaal hadden ze maar een kar meegenomen om het vervoeren van de koi wat comfortabeler te maken. Ook waren er vrienden meegekomen die zelf ook echte koiliefhebbers zijn.

De Ueno Show’s die vorig jaar naar Stockholm gingen hadden het uitstekend gedaan. Ze waren enorm gegroeid en de kwaliteit was ook heel mooi gebleven.

Ook nu werden er weer hele mooie koi uitgezocht om verder te ontwikkelen in de Zweedse vijvers.

Altijd weer leuk om koiliefhebbers uit het buitenland te mogen ontvangen, die zo te spreken zijn over de kwaliteit van de koi.